27 de juliol 2014

SAMFAINA TMX

La samfaina es una cosa que sempre m'ha costat de posar-m'hi, ara, segurament que amb la Thermomix i després de veure'n la simplicitat de la recepta, en faci molt més sovint.
Els ingredients que necessitem, són:
75 gr. de pebrot
125 gr. d'albergínia
150 gr. de ceba
150 gr. de carbassó
50 ml. d'oli AOVE
200 gr. de tom. triturat
Pessic de sal i polsim de pebre.
"Per pesar els ingredients, es pot fer damunt la tapa, en un vol, així ens estalviem d'anar buidant el vas de la Thermomix"
  1. Posem al vas el pebrot i la ceba i els triturem 4 seg. vel. 4 i els retirem
  2. Hi posem (al vas) l'albergínia i el carbassó trocejats, i programem 3 seg. vel. 4, si ens queda massa gròs es pot programar 2 segons més. 
  3. Afegim al vas la ceba, el pebrot i l'oli i ho programem 15 min.,gir invers, temp. Varoma i vel. cullera.
  4. Obrim i hi afegim el tomàquet, la sal i el pebre. Perquè s'evapori una mica, treiem el bocal del forat de la tapa i hi posem al damunt el cistell a manera de reixa. Tornem a programar, aquest cop 20 min., gir invers, temp. Varoma i vel. cullera. 
Ja tenim la nostra samfaina a punt!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada