21 de desembre 2013

Embotit vegà d'escalivada i pinyons

Com que és força complicat de trovar embotit vegà (i el que es trova a les botigues especialitzades s'envà d'un pressupost mitjà), he fet un intent de fer-lo a casa.
Avui he trovat una quixé d'escalivada i moniatos que m'ha semblat que es podia transformar fàcilment en un embotit per acompanyar un pà amb tomàquet o per fer.ne uns canapés ara que s'acosten festes, també ho podem per servir per acompanyar un esmorzar.
Els ingredients son:
1 pebrot vermell i 1 de groc escalivats
1 rajola de tofu fumat
1 moniato
1 ceba
pinyons torrats
sal i pebre
oli d'oliva AOVE
en una paella amb oli, hi saltejarem la ceba tallada a llunes i hi afegirem el moniato tallat a daus grossos, ho reservarem.
Torrarem els pinyons per fer.los pujar l'aroma.
En una batedora prou grossa, hi posarem els pebrots escalivats bo i pelats i el tofu fet a trossos, ho salpebrarem i h triturarem fins que ens quedi una pasta tipus paté.
En un vol barrejarem el paté amb els pinyons i el sofregit de moniato i ceba, ara si ens agrada hi podem afegir algunes aromàtiques.
Posarem la barreja en un motlle per al forn, i ho enfornarem 45' a 150º, ho deixarem refredar i ho posarem a la nevera un mínim de 6 hores perquè es prengui.


2 comentaris:

  1. Té pinta de ser ben bo aquest "embotit vegà"
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Prova de fer-lo i ja m'ho diràs.
      Una abraçada,
      Mercè

      Elimina