06 de desembre 2013

Boletes/madalenes sense ou i amb llavors de lli

Avui m'he trovat sense poder esmorzar les galetes, me les han "robades", sí ja ho llegiu bé, se me les han endut, per tan no se m'ha acudit res més que posar-me a fer alguna cosa per substituïr-les. He trovat una recepta de muffins que he adaptat al meu gust (com sempre).
100 gr. de farina de blat de moro
100 gr. de farina integral
1 bosseta de llevat sec
1 cull. postres de bicarbonat
100 gr. de mantega o margarina BIO
50 ml. de xarop de poma
1 polsim de sal
1 cull. sopera de llavors de lli

En un bol prou gran per fer-hi la barreja, hi posem la mantega semi-fosa i la barregem amb el xarop, hi incorporem les farines tamissades, el llevat, el bicarbonat, les llavors i la sal (si li cal una mica més d'humitat s'hi pot afegir una mica de llet vegetal, com és ara de civada o d'espelta), ha de quedar una massa prou espessa com per poder.la manipular fent-ne unes boletes però no tan com una massa per a fer pa.
Pre-escalfem el forn a 180º i quan és calent es posen les boletes (o madalenes si és el cas) entre 18 i 20', apujem el forn a 200º uns 5' més perquè es torri una mica pel damunt i ja es poden treure i posar en una reixeta perquè es refredin.

2 comentaris:

  1. Llavors de lli...mmmmm...hauré d'aconseguir-ne! No tinc xarop de poma però potser el substituiré de xarop "d'agave" o per melassa d'arròs!!! Gran idea!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo crec que ho pots substituïr tranquilament, em sembla que ha de quedar perfecte, ja m'ho diràs bonica!

      Elimina