30 d’agost 2013

SALSA DE PRUNES AL GINGEBRE


Ahir vaig anar al Rostoll i com que les prunes que em van tocar eren força madures tan sols tenien una sortida, fer-ne melmelada. Aquest matí, però, m'he il·luminat i amb les més madures n'he fet una salsa per a acompanyar uns espirals de colors. La veritat ha estat tota una troballa, perquè acompanyant uns espirals que tan sols he bullit amb un raig d'oli i una fulla de llorer, ha quedat molt bé.
Espirals de colors amb salsa i parmesà ratllat
Els ingredients són aquests: 5 prunes clàudies ben madures, 1 ceba mitjana, 1 gra d'all, una mica de gingebre ratllat, 1 grapat de nous, 2 tomàquets ben madurs, unes fulles d'alfàbrega, 2 cull. soperes de sucre i , és clar, oli AOVE i un pessic de sal.
Tallem la ceba ben menuda i en una paella amb l'oli la posem a sofregir, quan es ben tova hi afegim les prunes sense la pell (ni el pinyol, es clar) i ho deixem fer una mica la xup-xup, hi afegim l'all tallat ben menut i el gingebre ratllat, tot seguit ho rectifiquem de sal i hi incorporem els tomàquets prèviament pelats i a daus, el sucre, les nous trinxades i ho deixem reduir.
Ho posem tot plegat en un pot per a trinxar-ho amb la batedora i hi afegim les fulles d'alfàbrega; ho trinxem al nostre gust i ja tenim una salsa perfecte per a acompanyar la nostra pasta preferida.


2 comentaris:

  1. Té molt bona pinta i crec que també podria acompanyar un arròs basmatio thai, aromatics però que no li maten el sabor a la salsa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs segurament Marta,
      M'imagino que qualsevol arròs o llegum que deixi respirar el sabor d'aquesta salsa hi ha de quedar de nassos!

      Elimina