19 d’agost 2013

BESCUIT DE PLÀTAN

Aquesta recepta es fa en dues fases: la primera, treballant una massa mare,
la segona, el bescuit pròpiament dit i tot i que això sembli complicat de fer, la veritat és que és força senzill i queda molt bo.
Per la primera fase necessitarem:
10 ml. de llet tèbia o batut al nostre gust
10 gr. de llevat premsat
60 gr. de farina
Per la segona fase necessitarem:
230 gr. de farina
2 ous
1 plàtan madur
2 cull. soperes de xarop d'agave
1 cull. cafè de concentrat de vainilla
1 pessic de sal
llavors de carbassa per decorar.
Desfarem el llevat en el got de llet i hi afegirem la farina tamisada i ho deixarem llevar 30 minuts bo i tapat amb film
Tot seguit en un bol prou ample aixafarem el plàtan amb una forquilla i hi barrejarem els ous batuts, la farina, el xarop, la vainilla i el pessic de sal. Tan bon punt tot plegat estigui amassat hi afegirem la massa mare i ho deixarem reposar 20 minuts més.
Preescalfarem el forn a 200º, posarem la barreja en un motlle per al forn i hi escamparem les llavors o el que vulguem per decorar al damunt.
En posar-ho al forn l'abaixarem a 180º i ho deixarem coure 25 minuts vigilant que no se'ns cremi per sobre (es pot tapar amb paper de plata si es veu que s'enrosseix massa)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada