07 de març 2013

PÀ BASIC AMB LLAVORS DE LLI

Aquesta tarda he fet un pa, com que ja és la tercera vegada que el faig i veig que queda prou digne, en penjaré la recepta, que de fet, he rescatat de la xarxa.
És un pa fet en tres passos, és a dir que ha llevat tres vegades.
Necessitareu:
250 gr. de farina de força
180 ml. d'aigua
1cs. d'oli d'oliva
1cp. de sucre
1 cp. de sal
1 sobre de llevat de fer pa
2 cs. de llavors de llí
Farina per empolsar la taula de treball.
Primer pas: Barregeu la farina, l'aigua, l'oli, e sucre, la sal i el llevat procurant que el llevat i la sal no prenguin contacte en un primer moment, i l'aigua; amasseu bé fins que quedi una bola compacta i que no s'enganxi a les mans, si cal empolseu la taula per a aconseguir la massa ben compacta.
Enceneu el forn a 50º i poseu-ho a dins amb un cassó d'aigua i tapat amb un drap phumit uns 20 minuts perquè faci la primera puja.
Treieu, airegeu la massa i hi incorporeu les llavirs de lli; altra cop ho torneu a posar dins el forn tapat amb un drap humit -encara no cal donar-li forma, perquè s'ha de tornar a airejar un altre cop.
Feu el mateix procediment una tercera vegada un cop hagi passat una hora, aquest cop no hi poseu el drap,  i ara sí que li heu de donar la forma (aquest pa queda perfecte com a pa de motlle).  En passar una hora més i sense treure del forn, pugeu la temperatura a 180º entre 35 i 40 minuts fins que quedi amb la crosta cruixent.

2 comentaris:

  1. Hola!! T'he atorgat el premi Best Blog!!
    Felicitats!!
    http://elreceptari.blogspot.com.es/2013/04/premi-best-blog.html

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ep Gènia, gràcies.
      Fins avui no me n'he adonat, problemes amb l'ordinador.

      Elimina