30 de gener 2013

TEULES DE CARABASSA I LLAVORS DE SÈSAM


Se m'ha acudit que per acompanyar una sopa, en aquest cas l'he feta de col, necessitava alguna cosa diferent del pà torrat, i se m'ha acudit de provar de fer unes teules diferents, perquè si no fés proves ja no seria jo.
Així que despres de donar-hi una nota acceptable per a que sigui una recepta consolidada, la penjaré per si algun altra aprenent de cuina també les vol fer.
He inclòs aquestes teules com a postres, perquè també poder servir com a llaminadura per acompanyar un tè a mitja tarda, doncs la dolçor de la carabassa ho permet.


 Necessitarem:

50 gr de carbassa en puré.
50 gr. de mantega bio semi fosa.
150 gr. de farina
25 gr. de llavors de sèsam torrades i un polsim de sal.






 

En un bol hi posem el puré de carbassa, la mantega i ho barregem, hi anem afegint farina i ho anem amassant fins que ens quedi una textura que no s'agafi als dits en treballar-la, ara la passem al taulell i hi anem afegint la resta de la farina i finalment les llavors, en fem una pilota i ho reservem mentre el forn pren temperatura.

Pre escalfem el form a 200 º i mentrestant agafem boletes de la massa i entre dos papers de forn els anem aplanant amb el curró fins que siguin ben fins. En la plata del forn i sobre un silpad hi anem posant les teules una al costat de l'altra sense que es toquin, les enfornem entre 5 i 7 minuts, depenent del gruix ( a mí m'han quedat d'un gruix d'un o dos mm. i amb 5 minuts n'he tingut prou).
Realment senzilles de fer i que donen un toc diferent a la presentació d'una senzilla sopa de col.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada