10 de novembre 2012

MELMELADA DE CARABASSA I CODONY

Ja sé que fa dies que no penjo cap recepta, "mea culpa", espero posar-me les piles; de moment aquí us deixo una melmelada per llepar-se'n els dits. La veritat ha estat tota una troballa, així que aquí us en deixo la recepta.


Necesitarem:
1  codony
el doble de carabassa (en volum, no en pes)
1 llimona petita
1 cull.postre "generosa" de canyella
2 rodanxes de gingebre
aigua per cobrir les fruites




Pelarem i trocejarem el codony a daus i farem el mateix amb la carabassa, ho posarem en una cassola, ho cobrirem d'aigua i ho posarem al foc, en pic començi a bullir, deixarem passar uns minuts i hi afegirem la pela de la llimona i el gingebre.
Ho deixarem coure a foc mig mirant que no es vegui l'aigua, convé que hi quedi líquid, i quan ja sigui cuit, pararem el foc i hi afegirem la canyella al gust de dolçor -podem substituir la canyella per sucre, stevia, ...)
En ser fred, hi afegirem el suc de la llimona i ho triturarem, ho posarem en pots per guardar i els posarem a fer ben tapats al bany maria uns deu minuts, en pic siguin freds ja els podrem guardar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada