15 de setembre 2012

CIGRONS I COLIFLOR AMB BEXAMEL DE PASTANAGA


Ingredients:
1 coliflor petita
250 gr. de cigrons cuits
½ pebrot vermell
1 ceba tendra
2 alls tendres
sal. Pebre en gra i oli d'oliva AOVE


I per a la beixamel:
2 pastanagues
aigua
2 cullerades sop. De farina
oli, sal, nou moscada
formatge ratllat o substitutiu
nata de cuinar o substitutiu


Amb la pastanaga fem una crema més aviat clara, deixant-la bullir amb aigua i sal, la retirem i la reservem -pensem que aquesta crema ha de fer la funció de la llet en la beixamel-.
Fem bullir amb aigua les flors de la coliflor i quan siguin “al dente”, les retirem i reservem.
En una paella o un wok, hi posarem una mica d'oli, i el pebrot tallat ben menut i deixem coure a foc mig, hi afegirem la ceba tallada també ben petita, a mig fer hi incorporem els cigrons, el pebre negre molt, i els alls tendres trinxats fins que tot estigui cuit.
En una plata per al forn i untada amb una mica d'oli, hi posem primer la coliflor, al damunt la barreja amb els cigrons i al damunt una beixamel que farem substituint la llet per la crema de pastanaga i afegint-hi si cal una mica de nata de cuinar o llet vegetal per aclarir, ha de quedar prou clara com per entrar entre les verdures.
Empolsarem amb formatge ratllat, o bé amb virutes o flocs de nou trinxada i ho gratinarem al forn

2 comentaris:

  1. Hola Mercè, tens un blog molt xulo!!!

    Rosa, del Raconet...

    ResponElimina
  2. ostres!, gràcies per la floreta, el teu me'l miro tot sovint i m'agrada molt.

    ResponElimina