16 d’agost 2012

RISSOTO AMB TOMAQUETS SALTEJATS A L'AROMA DE ROMANÍ

Un rissoto amb alguna cosa més que tomàquets i romaní, amb ou dur (un per cap) i un caldo vegetal. Les verdures les deixo al vostre gust, jo en aquest cas hi he posat xampinyons i espàrrecs, però això vosaltres mateixos.
Ingredients:
Per al caldo vegetal:
1 pastanaga
1 branca d'api
1 ceba
col verda
1 patata.
Per a la resta de recepta:
6 tomàquets xerri.
2 ous.
2 grans d'all, julivert trinxat
200 gr. de xampinyons o portobellos
200 gr. d'espàrrecs verds
300 gr. d'arròs bomba
oli d'oliva, sal, fulles de romaní.
Preparem un caldo amb les verdures, i aprofitarem per posar-hi els ous per fer ous durs; en una paella a part (la que farem servir per al rissoto), hi saltejem els espàrrecs tallats menuts, junt amb els bolets i hi trinxem l'all i el julivert; en ser cuit, ho retirem i reservem i en la mateixa paella i fem els tomàquets oberts, els salem i hi afegim all trinxat i el romaní, en ser fregits, els retirem i aprofitarem la paella per a passar-hi els ous durs bo i oberts pel mig perquè s'enrosseixin. Els reservem, i ara posem a la paella la verdura que haviem separat i l'arròs, en pic s'ha daurat una mica hi afegim una mica del caldo i li anem posant de mica en mica a mida que el demana (aquest procés s'ha de fer a poc a poc i amb el foc mig/baix, per evitar que s'enganxi), en acabar la cocció de l'arròs hem de procurar que quedi una mica caldós, apagarem el foc i ho servim acompanyat dels tomàquets i els ous.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada