01 de febrer 2012

SOPA DE COL I API

Ahir vaig preparar una sopa bàsicament de fulles de col d'hivern i rodanxes d'api entre altres verdures, i per al vespre en vaig fer una truita esparracada que va servir de plat únic. els ingredients que vaig fer servir son els següents:
4 fulles de col d'hivern
1 tronc gruixut d'api
1 pastanaga grossa
1 ceba tendra
1 porro
1 cullerada de pasta d'umeboshi
oli d'oliva, sal, pebres
2 litres d'aigua
Primer que res treure el nervi gros de les fulles de col i partir-les en 4 o 6 trossos, treure els fils al tronc d'api i talar-lo a rodanxes, tallar la pastanaga en juliana, i la ceba i el porro l'hi posem tallada i en anelles. En una cassola amb oli, s'hi posa la col i tot seguit l'api, en enrossir-se una mica hi afegim la pastanaga i per últim la ceba i el porro, quan les verdures son totes juntes, hi afegim l'umeboshi que haurem desfet en un got d'aigua, ho salem i empebrem i hi afegim la resta d'aigua; ho deixem bullir a foc mig cosa d'una hora, si cal es rectifica de sal.
Treiem les verdures i les reservem per a la truita esparracada i hi fem bullir uns fideus d'espelta. Ara ja es pot servir ben calenta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada