04 de febrer 2012

PASTIS DE FORMATGE I PLATAN

Aquest és un pastís una mica diferent del conegut pastís de formatge, habitualment s'utilitza un formatge d'untar tipus filadèlfia, però en aquesta ocasió he fet servir formatge de rulo de cabra. Així que els ingredients que he fet servir son:
15 galetes tipus Maria
2 ous
2 cullerades de mantega semi fosa
3 plàtans de Canaries petits o 2 de grossos
Mel (jo he fet servir mel d'eucaliptus)
1 tall deformatge en rulo de cabra
Primer que res s'ha de fondre la mantega i trinxar la galeta, i en un bol prou gran, es barregen la galeta, la meitat de la mantega semi fosa i una cullerada de mel fins que agafen consistència pastosa. Es reserva i es baten les clares a punt de neu, un cop ben fermes, s'incorporen a la barreja i es posa aquesta en un motlle per al forn.
A part en una paella a foc mig, s'hi caramelitzen els plàtans trinxats, junt amb la resta de la mantega i una cullerada de mel. Un cop caramelitzats, es pasen per la batedora junt amb els rovells d'ou i el formatge de cabra. Un cop es té ben batut com una papilla, s'aboca al damunt de la massa de galeta. Es posa el motlle al forn calent a 180º 25  minuts, si en punxir amb una broxeta, surt neta, senyal que ja està cuit, si no es deixa uns moments més. Si veiem que s'enrosseix massa, durant el procés de forn es pot tapar amb paper encerat, i ja es pot deixar refredar avans de desenmotllar. Espero que us agradi tan com als de casa.
I RECORDA: Si fas servir un motlle de silicona, i el poses dins d'un de metàlic, el pastís no perdrà forma.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada