12 de gener 2012

UNA ALTRA MANERA DE FER TOFU A CASA

Sempre he pensat que si el tofu es feia a partir de la "llet" de soja un cop separada de la polpa, què passaria si ens saltéssim el pas previ de remullar, triturar i premsar la soja per obtenir-ne el liquid, doncs això he fet i ha resultat un paté prou consistent i saborós com per tenir-lo en compte. Així doncs, necessitarem:
1 litre de batut de soja ecològic
1 llimona
sal, orenga, camagroc sec molt.
1 tomàquet
1 ceba de figueres
oli d'oliva
julivert del balcó.
En una olla més tipus cassola, hi posem la soja, i el suc de la llimona per cuallar-la, ho portem a ebullició amb el foc relativament baix i quan arrenca el bull i veiem que cualla, anem retiran amb una espàtula el producte que en aquest punt ha de tenir una consistència de mató,ara hi afegim la sal, l'orenga i el pols de bolet(o qualsevol altra condiment o aroma que hi volguem afegir) i ho barregem bé; ho anem posant en un colador prou fi com perquè nomès en vessi l'aigua sobrant. Posarem un drap de cotó en un motlle i hi abocarem el quall, a les hores ho tapem amb la resta del drap i hi posem un pès a fi i efecte que deixi anar el que quedi de líquid, en poca estona, més o menys una hora de repòs, ja tenim el nostre tofu particular a punt.
en aquest cas l'he passat un tomba-tomba en una paella amb una base de sofregit i empolsat amb julivert fresc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada