11 de desembre 2011

SOPA DE CEBA I FREDOLICS

Una sopeta ben calenta és el que més de gust bé en dies freds, normalment s'acostumen a guardar per aquestes dates, potser per això és ara quan apareixen els fredolics als boscos. Per aquesta sopa necessitarem:
2 cebes mitjanes
300 gr. de fredolics
2 grans d'all
oli d'oliva, sal, aigua
llesques primes de pa del dia avans
Tallem la ceba ben menuda i la posem en oli calent a coure fins que transparenta, i la retirem del foc i la reservem.
En el mateix oli es fregeixen els fredolics amb els grans d'all, quan els bolets són cuits, s'hi afegeix la caba i l'aigua fins que ho cobreixi tot (és bò de fer servir un recipient adeqüat, tipus wook o semblant), i si cal, es rectifica de sal .
En una paella a part, s'enrosseixen les llesques de pa tallades ben primes. Se serveix posant una llesca de pà a cada plat i tirant pel damunt el caldo ben calent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada