30 de desembre 2011

PATÉ O PASTA UNTABLE DE CARXOFA

Aquesta pasta untable de carxofa, en realitat la he menllevat d'un altra lloc, tot i que li he afegit alguna coseta de collita pròpia i el resultat ha quedat força bé, passo doncs a enumerar els ingredients que son ben pocs, però que han donat un bon resultat. Necessitarem:
6 o 8 carxofes depenent de la mida.
oli d'oliva
sal
tahin
De fet es qüestió d'aprofitar les fulles de les carxofes que desestimariem i fer-les bullir en la aigua de blanquejar les carxofes tallades per a qualsevol altra ús. Un cop retirem la carxofa en sí, hi deixem aquestes fulles uns minuts més perquè s'acabin de fer, les deixem reposar en l'aigua fins que es refredin suficient per manipular-les. Ara les treiem de l'aigua i les raspem per aprofitar la polpa sense fils, ho reservem en un bol, i en acabar ho rectifiquem de sal, hi afegim una culleradeta de tahin i un rajolí d'oli, ho remenem bé i ja tenim una pasta per untar unes torrades o per fer-ne una base d'una salsa.

2 comentaris:

  1. Hola Mercè guapa tu

    jo en faig una que se li semblan, però amb philadelfia i queda molt bona

    Bon Any i mil petonets Susanna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola bonica,
      gràcies per la floreta, poses la philadelfia enlloc del tahin per exemple?, ho penso provar ha de quedar moooolt bo.
      petonets.

      Elimina