06 de desembre 2011

GRATINAT DE CARXOFES I ESPARRECS

Aquest ha estat el resultat de  cercar com incloure proteïna en un plat de verdura que volia ser un principal per a un diumenge, acompanyat al davant d'una crema de carabassa i moniato, ha resultat una interessant combinació per preparar-nos per els excessos de les festes que s'acosten. Apunteu doncs la llista d'ingredients:
4 carxofes
1 manat d'espàrrecs de marge
3 ous durs
un all i julivert
2 grans d'all, julivert fresc
sal, pebre, pà ratllat i formatge per gratinar.
Tallarem els espàrrecs relativament menuts i les carxofes a lmines ben fines i posarem les verdures en una paella amb una mica d'oli d'oliva i unes culleradetes d'all i julivertamb el foc mig per a coure i enrossir. A part es fan bullir els ous -posarem els ous en fred en una olla amb aigua salada suficient perquè els cubreixi i en dobli el volum, i ho deixarem bullir uns deu minuts- i un cop cuits es reserven.i se'ls canvia l'aigua per aigua freda perquè es refredin avans.
En una plàtera de forn prèviament pintada amb oli d'oliva hi posarem les verdures que tindrem "al dente" com si fós pasta i al damunt els ous durs pelats i partits per la meitat, ara es pot salar i empebrar, hi afegirem també un grà d'all trinxat i unes fulles de julivert trinxades, ho empolsarem tot plegat amb una barreja de pà ratllat i formatge en pols i ho posarem al forn uns minuts a gratinar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada