29 de desembre 2011

ARRÒS INTEGRAL AMB POMA I PINYA AL FORN

Aquest és un plat que acompanyat d'una amanida, ens pot servir com a plat únic, per tan podem ser generosos en la seva elaboració, doncs resulta moltr complert nutritivament parlant.
Necessitarem:
Arros integral, ceba de figueres, pinya natural, una poma, encenalls de formatge curat, oli d'oliva, mantega.
Per al brou de l'arròs:
Api, 1 nap, 1 pastanaga, una tira d'alga Kombu, 1 ceba o altres verdures.

Fer bullir l'arròs amb les verdures i les algues i es reserva.
Guardarem també el brou per a fer-ne una sopa.
Tallarem la pinya ben menuda i la poma a làmines ben fines, la ceba la farem ben fina per caramelitzar-la.
En una paella amb una mica d'oli d'oliva, s'enrosseixen primer la pinya i tot seguit la poma, i en l'oli gustós que ha quedat hi farem la ceba a foc ben baix perquè tregui tot el seu caramel i s'enrosseixi..
Emplatar l'arròs de la següent manera per anar al forn:
Un llit de pinya, al damunt un d'arròs, la ceba i un altre amb les làmines de poma,
A sobre hi posarem encenalls de formatge que cobreixin tota la plata i una mica de mantega perquè s'enrosseixin.
Posar al forn calent i amb funció de gratinar uns deu minuts, fins que quedi daurat, i ja es pot servi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada