07 de novembre 2011

CREMA DE XAMPINYONS

A vegades una senzilla crema de verdures o com és el cas de xampinyons ens resol un entrant d'àpat, i més ara que som a la tardor i comencen a venir de gust els plats calents. així que necessitarem:
300 gr. de xampinyons
1 ceba grossa
2 patates mitjanes
oli d'oliva, sal i pebre
formatge rulo de cabra
En una paella amb una mica d'oli, hi posarem la ceba trinxada menuda a enrossir amb el foc mig, quan transparenti, hi afegirem els xampinyons laminats i tan bon punt deixin anar l'aigua, les patates a daus mal trencats i  en tornar a fer la xup-xup, hi afegirem l'aigua i ho rectifiquem de sal i pebre. Un cop hagi bullit i les patates siguin tobes, en retirem una mica del suc procurant d'agafar alguns xampinyons; passarem la resta per la batedora afegint-hi el formatge que li donarà consistència i sabor. Es pot acompanyar amb crostonets de pà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada