15 d’agost 2011

PETTOLE AMB TONYINA

Aquesta setmana he descobert una pasta "nova", bé nova tampoc, sembla que la seva elaboració vé de lluny, compleix cent anys, però per a mí ha estat tota una descoberta. Els pettole son uns quadrats de pasta que recorden a la lasanya, però d'una mida molt més petita, això els fa ideals per a presentar com una pasta convencional, amb la diferència que queda plana i consistent, m'he enamorat d'aquesta varietat de pasta.
Bé aquí teniu el què vaig fer servir per elaborar aquest plat, que com es pot suposar no va ser seguint instruccions:
De vuit a deu quadrats per persona
1 tall de tonyina fresca per fer a daus
2 porros
2 pastanagues
1 cullerada de tahin amb algues
oli d'oliva, sal grossa, all i oli (sense ou)
formatge ratllat (opcional)
Coure la pasta segons les instruccions del fabricant,afegint la sal grossa un moment avans de posar-la  a coure; un cop cuita, escórrer amb aigua freda i reservar en una plata procurant de escampar-la bé i amb un rajolí d'oli i tapada perquè no s'assequi.
Tallar les cebes ben menudes i sofregir-les amb el foc ben baix, mentrestant laminar la pastanaga ben fina; incorporar a les cebes una cullerada de tahín i fer-ho fondre, un cop s'hagi fós, afegir-hi la pastanaga i deixar-ho fins que les verdures siguin ben tobes. A part fer la tonyina a daus i saltejar-la en una paella amb un all i oli.
En una plata de forn, posar a sota els pettole, al damunt les verdures i finalment la tonyina, es pot empolsar amb formatge ratllat i deixar gratinar. Jo hi he incorporat uns pinyons amb el formatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada