28 d’agost 2011

PASTIS DE POMA TIPUS CRUMBLE

Aquest és un crumble diferent, fet amb flocs de cibada que li dónen un peculiar gust semblant al torró. Com sempre els de casa han estat els "conillets d'indies", i la veritat la resposta m'ha sorprès; en veure la facilitat d'aquest pastís tan versàtil, sembla que quedarà com a menja tradicional de la casa.
Aquí us deixo els ingredients i la elaboració per si a algú se li acut de voler provar de fer-lo:


Necessitarem:
3 pomes
oli d'oliva per a enrossir-les
1 culleradeta de canyella molta
aranyons dessecats.
3 cullerades curulles de farina (jo he fet servir la d'espelta)
3 cullerades curulles de flocs de civada
2 cullerades de sucre roig
100 gr. de margarina de soja.
Pelarem i tallarem les pomes a llunes ben fines i les saltejarem en una paella amb l'oli d'oliva a foc mig-baix, les reservarem i les empolsarem amb la canyella.
Posarem en un bol la farina, els flocs, el sucre i la margarina i ho treballarem amb les mans fins a tenir una consistència arenosa,
En una plata de forn o plateres individuals, hi posarem una capa de poma, una de aranyons i al damunt la pasta, ho posem al forn pre escalfat a 180º uns 15 minuts  i li donem un últim toc de gratinat perquè quedi ben cruixent.
Senzill, oi?, dons ja em direu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada