20 de juliol 2011

PA DE BLAT I ESPELTA

Aquesta és una variant del pa que he fet altres vegades, al que hi incorporo la farina d'espelta i llavors, ara nomès em falta fer el salt de preparar la massa mare per substituïr el llevat.
els ingredients no varien massa dels de la anterior recepta,  alguns canvis de composició dels quals en prenc nota tot seguit:
400 gr. de farina blanca ecològica
200 gr. de farina d'espelta
300 ml. d'aigua
1 sobre de llevat sec
2 cullerades soperes d'oli d'oliva
1 cullerada de postre de mel i un pessic de sal
1 cullerada generosa de llavors
Comencem barrejant les farines, la sal i el llevat, hi afegim l'oli i la mel, i tot seguit hi anem incorporant l'aigua a mida que s'amassa, uns 10' amb la Orbegozo(amassadora), ho treiem de la màquina i ho acabem d'amassar a mà fins que no s'enganxi als dits afegint si cal una mica de farina -jo la que afegeixo a la taula de treball és d'espelta-. Fem una bola i la tapem amb un drap perquè pugi fins a doblar el seu volum, conteu una hora o hora i mitja; a les hores hi afegim les llavors que hi volguem posar (carabassa, lli, pipes, etc), li donarem la forma i posarem la massa en una plata de forn i hi fem un parell de talls , pre-escalfar el forn a 250º, deixarem mentrestant la massa a punt i tapada, si pot ser una altra mitja hora, i al posar-la al forn, l'abaixem fins a 180º i li deixem uns 40', segurament el pà ja estarà llest, el treiem i el deixem refredar damunt d'una reixa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada