18 de juny 2011

PA DE PESSIC AMB CANYELLA I LLAVORS D'ANIS

Avui he experimentat amb una simbiosi entre coca de iogurt i pà de pessic amb llavors d'anís que m'encanten per el seu aroma, sobretot a la cuina mentre s'elabora la massa.

per fer aquesta recepte he necessitat:
2 ous
8 cullerades soperes ben curulles de farina
1 sobre de llevat
1 iogurt natural
1/2 iogurt d'oli
3 cull. sop. de sucre morè
1 cul. de postre de llavors d'anís
1 cull. de postre de canyella molta
muntarem les clares a punt de neu i reservarem; en un morter moldrem sense que quedi massa fi, les llavors d'anis i el sucre morè(que sol ser una mica granat) i hi afegirem la cull. de canyella; tot seguit ho afegirem en un bol prou gros amb la farina i el llevat, i ho barregem. Hi afegim a les hores els rovells, el iogurt i l'oli i ho remenem fins que ens quedi una massa espessa.
Hi anem afegint a poc a poc les clares muntades amb una espàtula perquè es barregi bé i s'espumi una mica.
Posem el forn a 180ª amb escalfor a baix i ventilador mentre reposa la massa i la emmotllem per anar al forn, de 40' a 45' depenet del forn i ja estarà llesta.
s'hi pot afegir per sobre de la massa un cop al motlle i crua un rajolí d'anís i si es vol unes virutes d'ametlla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada