06 de juny 2011

FENT PA

Ja fa temps que faig pà, el faig un cop per setmana com qui fa una llaminadura, però d'un temps ençà, no em queda com m'havia quedat, és per això que he tornat als orígens i reprenc una de les primeres receptes. Primer que res dir que no tinc panificadora i que no he comprat una amassadora fins aquesta setmana, la incertesa de si seria un hàbit o una flor d'un dia, feia que no fés el pàs fins fa poc.
Bé dit això, tot seguit la llista d'ingredients:
400 gr. de farina
200 ml. d'aigua
1 sobre de llevat sec
1 cullerada sopera d'oli d'oliva
1 cullerada de postre de mel i un pessic de sal
Comencem barrejant la farina, la sal i el llevat, hi afegim l'oli i la mel, i tot seguit hi anem incorporant l'aigua a mida que s'amassa, uns 10' amb la Orbegozo, jo treiem de la màquina i ho acabem d'amassar a mà fins que no 'enganxi als dits afegint si cal una mica de farina. Fem una bola i la tapem amb un drap perquè pugi fins a doblar el seu volum, a les hores li donarem la forma i posarem la massa en una plata de forn i hi fem un parell de talls , pre-escalfar el forn a 250º, deixarem mentrestant la massa a punt i tapada, si pot ser una altra mitja hora, i al posar-la al forn, l'abaixem fins a 180º i li deixem uns 40', segurament el pà ja estarà llest, el treiem i el deixem refredar damunt una reixa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada