08 de juny 2011

AMANIDA DE PASTA I ANXOVES AL PESTO

Sigueu creatius pel que fa a la pasta, es pot fer servir des de uns llacets, fins a uns tirabuixons o uns tiburons, qualsevol varietat que faci que la amanida sigui diferent gairebé amb els mateixos ingredients, farà que cada àpat tingui la seva personalitat.
Per tan, necessitarem:
Per bullir la pasta...
50 gr. de pasta per cap
sal grossa i oli d'oliva.
Per la amanida pròpiament:
unes anxoves de l'escala
tomàquets xerri
rúcula
1 ceba tendre
1 rodanxa de pinya natural.
Per al pesto:
unes fulles d'alfàbrega
pinyons
oli d'oliva i sal.
En una olla sufucientment gra, hi posarem aigua a bullir amb un grapat de sal grossa,en arrencar el bull hi afegirem la pasta, la treurem quan estigui "al dente", la escorrem sota el raig de l'aigua i la posem en un bol ample, li tirem un rajolí d'oli d'oliva i remenem perquè tota ella s'impregni d'oli, ja es pot reservar, perquè no s'assequi ara es pot tapar amb un drap de cotó.
Ara ja podem preparar la amanida, tallarem la ceba ben fina, si és rabina, la deixarem una estona submergida amb vinagre perquè s'amoroseixi, si no ho és no cal, els tomàquets sencers, les fulles de rúcula, la pinya natural tallada a daus, ara hi afegim la pasta i ho deixem marinar una mica abans de servir amb un pesto, i finalment hi incorporem les anxoves pel damunt. Ja podem servir aquest plat tan nutritiu i complert.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada