28 de maig 2011

PÀ DE PESSIC

El pà de pessic en realitat és una perfecte base per pastissos i mones, però sol està tan bò que sense cap guarniment és ideal per fer-lo desaparèixer entre hores, que és el què passa a casa.
Necessitarem:
3 rovells d'ou i i un ou sencer
les tres clares d'ou i 80 gr. de sucre.
50 gr. de sucre
ratlladura de llimona (jo hi he posat llavors d'anís trinxades)
80 gr. de farina tamissada
20 gr. de farina de blat de moro
30 gr. d'ametlles trinxades.
En un bol batrem els 3 rovells, l'ou sencer, la ratlladura o les llavors d'anís i els 50 gr. de sucre, fins que blanquejin i augmentin el volum.A part les clares i la resta del sucre s'han de fer pujar fins a punt de neu i en aquest punt barregem les masses a poc a poc perquè no baixi la textura i hi anem incorporant l'ametlla i les farines tamissades.
Escalfarem el forn a 180º i es posa la massa en un motlle circular de 20 cm. (és la mida per a les quantitats esmentades) prèviament untada amb mantega i farina; i ho posem a coure uns 20 minuts.
Que vagi de gust!, sempre és més bò si el deixeu reposar unes hores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada