03 de març 2011

COM PREPARAR SEITÀ

Ahir vaig posar en pràctica l'après en el curs d'elaboració de seità, i el resultat ha estat més que satisfactori, no em va caldre de demanar als de casa si els havia agradat el resultat, van demanar de repetir, això ja és un bon senyal, per tan avui en torno a fer. Tal i com va dir la M. Àngels, no és pas complicat, tan sols és qüestió de posar-s'hi.
Necessitarem:
1 quilo de farina.
Aigua, la que demani.
Tamari, algues, sal  i/o verdures per al caldo.
Posar la farina en un bol i afegir-hi aigua per amassar fins a aconseguir una bola compacta com per a fer pà.
Deixar la bola submergida en aigua entre 6 i 8 hores a temperatura ambient, i a les hores "rentar-la" amb diferents aigues fins que hagi perdut tot el midó i la massa quedi amb consistència de xiclet.
Preparar un caldo amb el tamari, les algues, la sal i les verdures(jo hi poso api, pastanaga, 1 o 2 naps i 1 porro), afegir-hi el gluten i deixar-ho bullir entre 40 minuts i 1 hora a foc mig. Treure el seità i deixar refredar avans de posar a la nevera o de fer servir.
Perquè el gluten no s'enganxi al cul de l'olla, es pot embolicar amb un drap de cotó blanc, que nomès farem servir per això.








 I aquest és el resultat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada