05 de febrer 2011

Coca de iogurt

Sí, ja sé que de receptes d'aquesta coca n'hi ha per donar i per vendre, però jo penjo la que jo faig per poder-la tenir a mà.
Ingredients:
1 ou
1 iogurt tipus "Griego"
1/2 iogurt d'oli d'oliva
1 i 1/2 iogurts de farina
1 sobre de llevat
1/2 iogurt de sucre morè
Grans d'anís i canyella en pols, 1 cullerada de cafè de cada.
En un vol s'hi posa el rovells, el iogurt, el sucre, l'oli, el llevat i la farina prèviament passada per un tamis
La clara la deixarem a part per montar-la a punt de neu i incorporar-la a la massa a l'ultim moment
Amb la massa treballada, hi afegim les llavors d'anís i la canyella i també la clara muntada, a poc a poc
En una plata per anar al forn, s'hi posa un paper per a coure, i la massa al damunt ben estesa -si es vol a mig coure, s'hi poden afegir pinyons o virutes d'ametlla, o els què hi volguem posar per decorar.
Pre-escalfar el forn a 180º amb la funció ventilador, i quan sigui calent hi posem la plata, ha de coure uns 35 0 40 minuts, de tota manera es pot punxir amb una broxeta per saber quan està la coca cuita.
Aquesta coca pot servir de base com a pà de pessic per algún pastís tipus Mona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada