26 de gener 2011

CUSCÚS NEGRE AMB XAMPINYONS I CARXOFES

Avui obro la nevera i trec tot de verdures que han quedat durant la setmana per a preparar un primer.
Per al caldo de verdures:
2 pastanagues, 1 patata, 2 fulles d'api, 1 ceba, una mica de col blanca i un grapat de mongetes tendres.

A més per al cuscús pròpiament:
1 tassa de cuscús per cap, 2 cebes, alls tendres, 2 carxofes, 1 plata de xampinyons i julivert fresc.

I un sofregit amb:
Tomàquet i ceba, olivada negre, oli d'oliva, sal i pebre, i també gingebre en pols i una mica d'orenga

Primer que res preparo un caldo per al líquid que necessitarà el cuscús i al mateix fer, me'n quedarà per al vespre. Quan ja el tinc que es va fent, pelo les carxofes i les tallo a làmines per fregir-les amb ben poc oli i que quedin rosses i cruixents.
A part faig els xampinyons en una paella amb oli, alls tendres i julivert fresc.
Per al sofregit del cuscús, pelo les cebes i les tallo ben petites i les poso a enrossir, a les hores hi afegeixo el tomàquet ratllat i tot seguit dues cullerades de postres d'olivada, hi incorporo el gingebre en pols, la sal el pebre i l'orenga, i tot seguit el cuscús, amb el foc mig  hi vaig afegint el caldo a mida que el demana i quan ja es veu que se l'ha begut tot, abaixo encara una mica el foc i el deixo que vagi fent una crosta que vaig girant perquè es torri tot sense agafar-se.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada